Aquatraining


Deze trainingsvorm kan worden toegepast als hersteltraining gedurende een revalidatieproces of preventief als aanvulling op uw normale trainingsregime. Bij aquatraining wordt het paard in de aquatrainer geplaatst. Het leert wennen aan lopen op een lopende band en door het water. Met deze training is het mogelijk om het looppatroon te beïnvloeden. De aquatrainer is individueel aan te passen in snelheid en waterhoogte. Hierdoor is een aanzienlijke verbetering van uithoudingsvermogen, spierkracht, lenigheid en coördinatie
 te behalen.

Vanwege de specifieke aanpassingsmogelijkheden van het apparaat luistert de afstelling zeer nauw met betrekking tot de blessure van uw paard. Gedegen begeleiding bij de aquatraining, door een geschoolde professional, is dan ook van groot belang. 
Dewi heeft een jarenlange achtergrond in het begeleiden van aquatrainingssessies op verschillende revalidatiecentra en (top)sportstallen.

 

Wilt u uw paard langdurig laten trainen of revalideren met behulp van de aquatrainer?

Wij hebben goede contacten met verschillende aquatraining-centra. Door ons grote netwerk kunnen wij u eventueel adviseren.

 

Heeft u een aquatrainer aangeschaft en heeft u advies nodig over het gebruik?

Momenteel neemt Dewi geen nieuwe klanten meer aan voor aquatraining op vaste basis. Zij kan u echter wel helpen om problemen op te lossen, wanneer u daar tegen aan loopt bij het gebruik van uw Aquatrainer.

Heeft u een specifieke situatie waar u hulp bij kunt gebruiken? Heeft u behoefte aan een andere kijk op uw aquatrainingssessies? Heeft u een advies nodig? Neem dan contact op met Dewi.