Aanmelding 

Een goede voorbereiding is erg belangrijk. Daarom vragen wij onze klanten om zich vooraf aan te melden via het aanmeldingsformulier op deze website of via de dd-physio app op de smartphone. Wij nemen vervolgens contact met u op om de afspraak in te plannen.

googleplay_small

apple-app-store-small

 

 

 

Wij verkiezen deze wijze van aanmelden boven telefonische aanmelding. Nu zijn wij zorgvuldiger en vroegtijdig op de hoogte van alle benodigde gegevens van de eigenaar, het paard en de eventuele problematiek. Tevens kunnen wij indien nodig vooraf contact opnemen met de verwijzend dierenarts voor overleg. Wij streven naar kwaliteit vanaf het eerste contactmoment.

 

Klinisch Onderzoek

Het eerste consult wordt besteed aan het onderzoek. Door middel van een vraaggesprek kunnen wij meer duidelijkheid krijgen over de klachten. Daarna bekijken we het paard op stand en in gang, aan de longe, maar soms ook onder het zadel. Aan de hand hiervan gaan we de gewrichten, spieren en banden onderzoeken. Onze specialiteit ligt in het onderzoeken van de wervelkolom (schedel/kaak, de hals, de rug, de ribben en het bekken / SI-gewrichten). Indien nodig worden ook de ledematen onderzocht. Na het onderzoek stellen we een werkdiagnose op en maken we een behandelplan.

 

Echografie

IMG_1182Als eerste dierenfysiotherapeut biedt Dewi de mogelijkheid tot echografisch onderzoek. Zij legt zich met name toe op het in beeld brengen van de bespiering en de gewrichten van de wervelkolom.

Echografie is een mobiele, snelle en veilige beeldvormende techniek, gebruik makend van geluidsgolven. Het is geen vervanging van het onderzoek door de dierenarts, maar kan soms juist aantonen dat er een noodzaak is om het paard veterinair verder te laten onderzoeken. De beelden geven een goede indruk van eventuele afwijkingen in het weefsel en het stadium van herstel. Hierdoor kan een adequaat behandelplan worden opgesteld en is de blessure objectief te volgen in de tijd.

De gemaakte beelden worden altijd beoordeeld door onze samenwerkende dierenarts drs. Erik Bergman. Indien gewenst kunnen wij een verslaglegging doen aan uw eigen dierenarts.