Ruiterbegeleiding


Omdat wij van origine geschoold zijn als humaan fysiotherapeut, zijn wij als geen ander in staat om u te begeleiden om tot een goede houding te komen in het zadel. Op deze manier beinvloedt u namelijk de bewegingen van het paard en zo is de cirkel weer rond als het gaat om de behandeling van uw paard.

Indien u zelf lichamelijke klachten ondervindt, kunnen wij u eventueel fysiotherapeutisch en echografisch onderzoeken om u van goed advies te kunnen voorzien. Ook is het mogelijk om medical taping toe te passen waardoor uw spierfuncties en houding aanzienlijk kunnen verbeteren.

Omdat wij ons voornamelijk op behandeling van paarden richten, hebben wij geen zorgcontracten afgesloten met de humane verzekeringsmaatschappijen. U kunt een consult dus niet vergoed krijgen. Indien wij denken dat u meerdere behandelsessies nodig heeft, verwijzen wij u door naar een humane collega.

Wij hebben zeer goede ervaringen met de collega manueeltherapeut Rob de Vaal van praktijk “FysioNesse” in regio Rotterdam en collega manueeltherapeut Anita Steenbergen van praktijk “Fysiotherapie Oudewater” in regio Utrecht.